Van dromen van Ajax 1 tot werken aan een gezonde generatie!

Voordat ik ging studeren was ik altijd bezig met voetballen en hoopte ik Ajax 1 te bereiken. Ik schopte het tot Ajax A1 en speelde met jongens als Vertonghen, Blind en Alderweireld. Blessures aan mijn knieën hebben ervoor gezorgd dat ik terug naar de schoolbanken ging. Destijds stelde ik me ten doel het profvoetbal te halen, wat ik uiteindelijk ook kortstondig haalde bij HFC Haarlem.

Net na het afronden van mijn studie Bewegingswetenschappen in 2013 richtte ik Scopo Atletico op. Echter zette ik toen vooral in op de fysieke en mentale begeleiding van sporttalent. In mijn tijd bij Koninklijke HFC als Hoofd Opleiding kwam ik erachter dat ik juist iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging wil brengen. Dit deed ik voor de jeugdafdeling, voor mensen met een beperking, voor de senioren zette ik Walking Football op en zo was er voor iedere doelgroep een aanbod. Dit leidde de oprichting in van Scopo Atletico. Het bedrijf waarmee we voor iedereen een gezonde toekomst willen bieden. Waarmee we weerstand bieden tegen een maatschappij waarin te weinig bewogen en gespeeld wordt en waarin te veel druk wordt ervaren. Daarom strijden wij voor een generatie die altijd blijft spelen!

Dit doen we voor basis- en middelbare scholieren. Schoolbesturen, directeuren en (gym)docenten zijn hier verantwoordelijk voor een Dynamische Schooldag waarin voldoende speel- en beweegtijd is geïntegreerd. Idem voor de kinderen die naar de opvang gaan. Hier zijn pedagogisch medewerkers verantwoordelijk voor voldoende, gevarieerd en structureel bewegen en spelen binnen de dag. Wij helpen scholen en opvang organisaties hierbij door mensen te plaatsen, bestaande medewerkers op te leiden en gevarieerde activiteiten aan te bieden. 

Activiteiten die we aanbieden voor organisaties en particulieren zijn onze inmiddels befaamde beweegfeestjes, sportdagen in alle vakanties en onze RUIG reeksen en dagen.

Daarnaast willen we werknemers in Nederland en daarbuiten in beweging brengen. Onder andere in samenwerking met smove waarbij we medewerkers fysiek en mentaal uitdagen. Maar ook middels onze teambuildingsdagen en RUIG droppings. 

Tot slot zien we dat het aanbod voor 60+-ers nihil is en dus maken wij ons ook sterk om voor de senioren in ons land voldoende speel- en beweegaanbod te creëren.

Zodat we uiteindelijk iedereen van jong tot oud, valide of minder valide, kennis laten maken met waar wij voor staan; een gezonde generatie die altijd blijft spelen! Ik heb nog steeds diezelfde drive als het halen van het profvoetbal. Die topsportmentaliteit neem ik mee in alles wat ik tegenwoordig doe.

Benieuwd hoe we jouw school, kind, KDV, BSO of bedrijf kunnen helpen bij het creëren van een omgeving waarin voldoende wordt bewogen?

Contact mij dan op: 0618485489

Of Marco.Neuvel@scopoatletico.nl