Een andere invulling van de zomerstop

De trainers van Scopo Atletico kregen in hun jeugdjaren altijd loopschema’s mee voor in de zomermaanden. Wij hadden de discipline om dit vrij constant uit te voeren, maar wat komt er over het algemeen van terecht? Kunnen we het inrichten van de zomerstop niet veel leuker en nuttiger maken? Veel kinderen in Nederland voetballen of hockeyen en beide sporten maken slechts gebruik van een aantal grondvormen van bewegen. Tijdens het voetballen komen bijvoorbeeld rennen, trappen/schieten en springen terug en tijdens het hockeyen komen onder andere zwaaien en balanceren voor. Zoals de trouw lezers van onze blogs inmiddels weten, eenzijdig bewegen vergoot de kans op blessures.  Een vereniging heeft de verantwoordelijkheid om kinderen kennis te laten maken met grondvormen van bewegen die zij niet meer op straat of tijdens de gymles op doen.  Hierdoor verbeteren zij de gezondheid en het niveau van hun spelende leden. Een manier om dit te doen is breed bewegen tijdens de zomerstop te stimuleren. Voordat je dit doet is het goed om als vereniging ouders en kinderen bewust te maken van het waarom. Waarom is breed ontwikkelen goed voor mijn kind? En welke sporten kunnen we aan denken? Kinderen komen pas naar buiten als ze de activiteiten leuk vinden en weten waarom het nut heeft. Wil je spelers zo ver krijgen dat ze hier in de zomermaanden voor kiezen, dan zul je ze al tijdens het seizoen moeten prikkelen. Als je spelers al eerder hebt kennis laten maken met andere grondvormen van bewegen, dan zullen ze eerder kiezen voor andere sporten in de zomermaanden. Tijdens de zomermaanden zijn er tal van mogelijkheden om op een andere manier te blijven sporten. Denk alleen al aan volleyballen op het strand, maar ook windsurfen en speedbadminton. En hebben jullie al eens van padeltennis gehoord? Tijdens de Beweegkampen van Scopo Atletico benut je je zomervakantie door middel van een gevarieerd aanbod aan sport en spel. Team Scopo Atletico