Scopo Atletico steunt KLABU

Sport en bewegen mogelijk maken voor kinderen in vluchtelingenkampen

Het Haarlemse sportbureau Scopo Atletico steunt het humanitaire sportmerk KLABU met de lancering van een eigen shirt. Dit met als doel om sport en spel mogelijk te maken voor mensen in vluchtelingenkampen. Hiermee willen Scopo Atletico en KLABU bijdragen aan een gezonde toekomst voor kinderen voor wie dat allesbehalve vanzelfsprekend is.

Het initiatief komt voort uit de missie van Scopo Atletico om zoveel mogelijk mensen spelenderwijs naar een gezonde toekomst te laten bewegen. Daar wordt onder meer invulling aan gegeven door het organiseren van sportdagen en -activiteiten voor kinderen. Daarbij werden in het verleden ‘Scopo-shirts’ van een groot sportmerk verkocht. Dit sloot echter niet aan bij de ambitie om zoveel mogelijk sociaal-maatschappelijke impact te maken, onder meer op het gebied van duurzaamheid en door het steunen van goede doelen.

shirt van Scopo Atletico en Klabu

Toegang tot sport


Nadat Scopo-oprichter Marco Neuvel in contact kwam met KLABU, raakte hij enthousiast over de missie van deze Nederlandse organisatie. KLABU bouwt clubhuizen waar vluchtelingen, dankzij een sportbibliotheek, volop kunnen sporten. Om dit te financieren, heeft KLABU een eigen kledinglijn opgezet en werken zij met ambassadeurs en partnerpartijen, onder meer Paris Saint-Germain en EA Sports. Daarnaast sluiten er steeds meer landelijke en regionale partijen aan, zoals nu Scopo Atletico. Dat begon met het geven van beweeglessen door Marco Neuvel, kort daarna raakten zij aan de praat over de lancering van een eigen Scopo-sportshirt.

Neuvel: ‘KLABU is opgericht om iedereen ter wereld toegang te geven tot sport. Dat sluit naadloos aan bij onze missie: het bieden van een gezonde toekomst aan iedereen drijft ons iedere dag. We onderschrijven de internationale doelstellingen van KLABU volledig en zijn trots dat we daar via dit initiatief aan kunnen bijdragen.’

Het eerste gepersonaliseerde KLABU shirt voor kinderen


De lancering van een speciaal Scopo-shirt heeft een primeur. Het is namelijk het eerste custom-made KLABU shirt met ontwerp voor kinderen. Uiteraard kunnen ook volwassenen het shirt aanschaffen. Het shirt is te koop via de website van Scopo Atletico en bij de activiteiten die zij organiseren. Een deel van de opbrengsten gaat direct door naar KLABU.

Jan van Hövell van KLABU is blij met de steun van Scopo Atletico. “De kleding die we ontwerpen en verkopen, helpt ons mensen over de hele wereld actief te betrekken bij ons werk. Kinderen sporten hier in Nederland in KLABU sportkleding en daarmee helpen zij ons om sportprojecten mogelijk te maken in vluchtelingenkampen. We zien dat dit ook nog voor veel bewustzijn en trots zorgt bij kinderen die KLABU dragen!”

Over KLABU

KLABU werkt nauw samen met vluchtelingen en lokale communities over de hele wereld om hun eigen clubhuizen te bouwen die een startpunt zijn voor sport, spel, ondernemerschap, goede gezondheid en onderwijs. Projecten zijn nu actief in Kalobeyei (Kenia), Cox’s Bazar (Bangladesh), Lesbos (Griekenland) en dichter bij de thuisbasis van KLABU, in Amsterdam en Ter Apel. De financiering hiervan komt mede vanuit een eigen kledinglijn waarbij ‘eerlijke productie’ centraal staat. De designs worden gemaakt in samenwerking met vluchtelingen.

www.klabu.org

Over Scopo Atletico

Scopo Atletico maakt zich sterk om iedereen een gezonde toekomst te bieden. Dit tegen de achtergrond van een maatschappij waarin te weinig bewogen en gespeeld wordt en waarin veel mensen een hoge druk ervaren. Activiteiten die Scopo Atletico aanbiedt voor organisaties en particulieren zijn onder meer beweegfeestjes, sportdagen, het buitenspeel-programma RUIG en met het smove-programma waarbij werknemers fysiek en mentaal worden uitgedaagd.
www.scopoatletico.nl

Shirt van Klabu en Scopop Atletico
Het nieuwe shirt van Scopo Atletico x Klabu